(Ne)Prebudení – 49. Kapitola


„Joachim, čo to má znamenať?“ spýtal sa hlas číslo päť, keď svetlá v miestnosti zhasli a zostal sedieť v tme. Jediné svetlo vydával displej obrazovky a tabletu, ktorý mal pred sebou. Zopárkrát do neho prstom ťukol a nakoniec si povzdychol.

„To len tá nová budova,“ oznámil tichým hlasom a pohľadom prechádzal z jedného tieňa na druhý. „Zdá sa, že technici musia ešte vychytať zopár múch.“

Svetlá znova nabehli a rovnako aj vzduchotechnika. Holz sa vnútorne usmial. „Všetko ide podľa plánu.“

„To dúfame, Joachim. Investovali sme do teba veľa času a prostriedkov,“ odvetil hlas číslo päť. „Neradi by sme ťa videli zlyhať, len kvôli akejsi osobnej pomste.“

Holz mal čo robiť, aby sa tentoraz neusmial naozaj. Stále ho podceňovali. „Uisťujem vás, že o nič také nejde, ale už sa budem musieť vzdialiť. Práve sa to začalo.“

Sám ukončil hovor, čo doposiaľ nespravil ani raz, upravil si uniformu a opustil miestnosť. Nikým nerušený prešiel dlhou chodbou a vošiel do riadiaceho centra. Neznalému by sa mohlo zdať, že jeho zamestnanci práve pozerajú akýsi akčný film. S reproduktorov sa ozývala streľba a rozhodné rozkazy, ako sa špeciálne jednotky snažili dostať do administratívnej budovy.

Mohol ich nechať nerušene vojsť, ale nechcel. Nech sa pekne zapotia.

„Všetko pripravené?“

„Áno, pane,“ dostal Holz odpoveď a spokojne sa usmial. Nadišiel čas odstrániť otvorené konce a ukončiť to celé. Časovanie nemohlo byť lepšie. Spokojnosť s prezidentom sa blížila k rekordnému minimu a aj jeho vlastní generáli pochybovali o jeho úsudku. Za jeho chrbtom si šepkali, že sa správa ako začínajúci diktátor.

Kamery z vonkajšej strany budovy vystriedali vnútorné, keď sa bezpečnostným zložkám podarilo odstrániť automatizovaný systém ochrany. Opatrne sa nahrnuli do rozstrieľanej loby a hľadali útočníkov. Holz by rád počul, ako vysvetľujú absenciu tiel, ale tentoraz si vybrali dobré zabezpečenie. Aspoň v niečom sa poučili, ale nestačilo to. Mysleli si, že ich odstrihnú od systému a vystopujú jedným vírusom. Ukáže im, ako veľmi sa mýlili.

Holz súhlasne prikývol operátorovi, ktorý čakal už len na jeho povolenie. Naťukal príkaz na klávesnici a stlačil tlačidlo.

Šach-mat, usmial sa Holz.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.